У Львові перевіряють, чому 5-річна дитина загинула під колесами маршрутки

9719 0
Водія автобуса №3а, який насмерть збив п'ятирічну дитину на пішохідному переході на вулиці Шота Руставелі у Львові, взяли під варту, повідомили в прес-службі ГУ Національної поліції у Львівській області.
фото: прес-служба поліції

фото: прес-служба поліції

Як повідомила речниця Національної поліції Львівщини Світлана Добровольська, водій перебуває в СІЗО з суботи, 11 червня. Поліції вдалося отримати відеозапис, на якому зафіксований момент ДТП. За попередньою інформацією, винуватцем ДТП є водій, однак остаточно це встановить слідство, яке триватиме близько місяця.

Разом з тим, в.о. директора комунального перевізника АТП-1 Ярослав Іванець розповів, що водія з посади поки не звільнили. За словами Іванця, звільнять водія лише в разі, якщо суд підтвердить його провину у ДТП.

Нагадаємо, 10 червня о 16:30 на вулиці Шота Руставелі у Львові під колесами маршрутного автобуса опинилась п’ятирічна дівчинка, яка з бабусею та сестрою переходила дорогу на пішохідному переході. Від отриманих травм дитина померла на місці події.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.

Згідно з санкцією статті, за якою відкрито кримінальне провадження, йому загрожує покарання – позбавлення волі терміном від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Суд обрав для водія-винуватця ДТП міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Проводиться досудове розслідування.

Джерело: zaxid.net.

ТЕГИ: ДТП, поліція

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!