У Львові вимагають відмовитись від маршруток

5074 1
Відповідна петиція була зареєстрована 21 січня на порталі єдиної системи місцевих петицій.
Фото: imagecdn1.luxnet.ua

Фото: imagecdn1.luxnet.ua

Станом на ранок неділі, 28 січня, петиція за вимогу відмовитись у Львові від маршруток та перейти на електротранспорт і автобуси зібрала 575 підписів з 500 мінімально необхідних для її розгляду. Авторка петиції  Анна Меленчук  вважає, що функціонал маршруток не справляється з пасажиропотоком сучасного Львова.

Читайте також: Бруківка чи асфальт: у Львові зареєстрували дві петиції щодо вулиці Бандери

В петиції запропоновано провести транспортне моделювання міста та розробити дворічний план повної відмови міста від маршрутних таксі з подальшим переходом на тролейбуси, електроавтобуси та автобуси з більшою пасажиромісткістю, які курсуватимуть за чітко визначеним графіком.

Окрім того, авторка петиції вимагає забезпечити громадський транспорт пандусами та спеціально обладнаними місцями для людей з інвалідністю, а також встановити електронне табло з часом прибуття транспорту на зупинках. Оскільки петиція набрала необхідну кількість підписів, в міськраді тепер зобов'язані дати на неї відповідь.

Читайте також: В яких містах України сплачують за проїзд більше, ніж у Львові

Нагадаємо, в січні минулого року на Львівщині зросла вартість проїзду на приміських та міжміських маршрутах. З 1 вересня 2017 року підвищилася вартість проїзду у львівському електротранспорті. 18 грудня у львівських маршрутках проїзд подорожчав до 5 грн. З 20 січня цього року приватні перевізники Львова скасували пільговий проїзд для пенсіонерів. Проте пільги залишилися для пасажирів комунального транспорту міста.

 

Читайте також:
28 Січня, 2018 18:01
Gerge&Co Впевнений кожен львівянин підтримує таку петицію тільки от подивимось які результати нас чекають)
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!