У Львові під будівлею облради відбулася акція на підтримку Василя Петрика. Фото

952 0
За словами мітингувальників, справу намагаються сфабрикувати, аби знищити Миколаївську фортецю
Фото: Інна Буряк

Фото: Інна Буряк

У Львові сьогодні, 13 липня, під стінами Львівської облради відбулася акція на підтримку пам’яткоохоронця Василя Петрика, проти якого порушили справу. Участь в акції взяли близько двох десятків людей.

За словами мітингувальників, справу намагаються сфабрикувати, щоб знищити Миколаївську фортецю.

«Ми знаємо, що таке кар’єри і як вони розширяються, тож якщо там зроблять кар’єр (де розташована Миколаївська фортеця - ред), то буде екологічна біда, а я живу недалеко й підтримую людей, які проти того, щоб там був кар’єр», – говорить громадський активіст Ігор Стахів, тримаючи в руках плакат із написом «Геть руки від захисника Миколаївської фортеці».

Сьогодні він разом із дружиною Алефтиною прийшов підтримати протест. 

«Я народилася в Хотині, у нас там фортеця, мій тато був екскурсоводом – я знаю, що таке пам’ятка. Якби сьогодні комусь сподобалося місце, там де стоїть Хотинська фортеця? А тут, у Миколаєві, пам’ятка нічим не гірша», – каже Алефтина.

Нагадаємо, що Галицький районний суд Львові 6 липня вирішив відсторонити на два місяці від посади очільника управління охорони об’єктів культурної спадщини департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Василя Петрика. 

11 червня львівському пам’яткоохоронцю Василю Петрику оголосили підозру в умисному вчиненні злочинних дій з метою привласнення 1 млн грн державних коштів. 16 червня, його взяли під варту через підозру з можливістю внести заставу у розмірі 567 тис. грн. Буквально за одну ніч родина зібрала гроші і оплатила заставу.

Кримінальну справу, яку відкрили проти Василя Петрика, стосується порушення, що виникли під час облаштування історико-культурного парку «Древній Звенигород». Проте, на думку родини, мотиви відкриття кримінальної справи зовсім інші, а саму справу сфабрикували.

Додамо, що кримінальну справу відкрили за зверненням ексчиновника Львівської обласної адміністрації, колишнього начальник управління охорони культурної спадщини Валерія Потюка.

Інна Буряк

Фото Інни Буряк

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!