У Львові під національні ритми розкажуть про кримськотатарське реггі

1552 0
26 листопада о 18:30 у Львові в приміщенні Першої львівської медіатеки за адресою вул. Мулярська, 2а відбудеться безкоштовна лекція з серії «Хто такі кримські татари?». На цей раз лекція стосуватиметься кримськотатарської музики.

Лекцію прочитає менеджер сфери культури, співзасновник «Кримського дому у Львові» Халіл Халілов. Він розкаже під національні ритми про музику ханського періоду, унікальність кримськотатарських мелодій, про етнічний реггі, джаз, та панк-рок, інформують організатори - громадська ініціатива «Крим SOS» та Офіс Ради Європи в Україні.

З часів анексії Криму до Львівської області приїхало більше півтори тисячі кримських татар. Мета лекцій – познайомити львів’ян та гостей міста з культурою, історією та релігією кримськотатарського народу та сприяти міжкультурному діалогу та взаєморозумінню.

Читайте також: Що варто знати львів'янам про кримських татар? 20 традицій

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!