У Львові підняли синьо-жовтий прапор та вшанували борців за незалежність

1680 0
23 серпня, у День Прапора, у Львові урочисто підняли національний прапор біля Львівської облради. А на Личаківському кладовищі біля Меморіалу Української галицької армії пройшли поминальні заходи з вшанування борців за правду та незалежність держави.
Фото: Вголос

Фото: Вголос

З молитвою та словом на Личакові до присутніх звернулися капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк, військовий капелан, настоятель Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла о. Степан Сус і міський голова Львова Андрій Садовий. Оркестр Академії сухопутних військ імені гетьмана П. Сагайдачного і хор «Гомін» виконали Гімн України. Після поминальних заходів на полях почесних поховань №67 та №76 відбулось заупокійне Богослужіння за борцями за правду та незалежність держави, які загинули під час проведення АТО та Революції Гідності.

«В 90-х роках ми отримали Незалежність, бо ми держава вільна, ми маємо на це право, наші батьки, діди за це гинули. Цього року наша Незалежність наповнюється зовсім іншим смислом. Для мене символ Незалежності – це наш прапор. З цим прапором наші вояки йшли в бій і цим прапором ми накривали їхні тіла… Для мене символ Незалежності – це тисячі, сотні тисяч наших українців, які витягували з поля бою поранених, які віддавали останнє для того, щоб зміцнити нашу армію, які своїми тілами закривали своїх однополчан. Це нові символи нашої Незалежності», – сказав під час заходів міський голова Львова Андрій Садовий.

Отець Павло Дроздяк наголосив, що сьогодні ми по-особливому переживаємо день, який для нас є днем спомину і днем відповідальності.

«У переддень нашої Незалежності, ми слухаємо тишу – тишу шелесту нашого стягу, під яким вже віддали і продовжують віддавати своє життя наші герої. Сьогодні ми зібралися тут, щоби подякувати нашим героям за цю невимовну жертву життя. Вони не жаліли себе ані на найменшу крихту, вони віддавали все, що мали. А найбільше, що має людина, – це її життя. Вони віддали його заради кожного з нас», – сказав він.

Фото Львівьської міської ради

«Багатьох з цих наших героїв я знав ще з часів або Академії Сухопутних військ, або Ліцею Героїв Крут, де вони починали свій бойовий шлях. Вчора мені повідомили про те, що загинув Стас Ліщинський, наш лейтенант, цьогорічний випускник. Останні кілька тижнів він постійно мене інформував про те, хто гинув на полі бою. А вчора вже інші сказали, що Стаса немає. Це дуже боляче й прикро, коли кожен день отримуєш такі вістки. Але, знаючи наших героїв особисто, свідомий того, що вони би не хотіли, щоб ми сумували. Напевно, вони хочуть, щоб ми щось робили у цій країні таке, щоби це горе більше ніколи не повторилося. Хочуть, щоб ми з вами знайшли достатньо зусиль у цьому житті, щоб перемогти зло, яке може знищити нас, або ми можемо знищити його», – сказав настоятель Храму Святих Апостолів Петра і Павла, військовий капелан о. Степан Сус.

Нагадаємо, завтра Львів відзначатиме 23-річчя незалежності.

Читайте також: Куди піти на вихідні у Львові: Тvoemisto.tv рекомендує


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!