У Львові підприємці протестуватимуть проти змін до Податкового кодексу

2613 2
Акцію протесту організовує Комітет підприємців Львівщини.
Фото: policy.info

Фото: policy.info

Сьогодні, 7 жовтня, львівські підприємці долучаться до всеукраїнської акції протесту проти ухвалених Верховною Радою законів 1053-1 та 1073. Про це ідеться на фейсбук-сторінці КПЛ.

Акція розпочнеться об 11:00 біля ЛОДА.

Читайте також: В Україні змінились рахунки для сплати податків

Закони 1053-1 та 1073 про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі та послуг, про реєстратори розрахункових операцій у смартфоні, а також про зміни до Податкового кодексу України парламент ухвалив у другому читанні 20 вересня. Наприкінці минулого тижня закони передали на підпис президентові Володимиру Зеленському. У них ідеться про використання касових апаратів та збільшення штрафів для підприємців, зокрема, за невидачу чеку.

Так, закони передбачають запровадження касових апаратів у найменших магазинах та контроль за чеками, кожен з яких потрібно буде передавати до податкової та сплачувати податок. Якщо сума за рік буде вищою за 300 тис. грн, то підприємці змушені будуть платити податки як великий бізнес.

Читайте також: У Раді скасували відповідальність за фіктивну підприємницьку діяльність

Додамо, що зараз більшість малих підприємців сплачують фіксований податок фіксований податок.

Раніше проти ухвалених ВРУ законів висловились керівники "Розетки" та "Нової пошти".


Читайте також:
13 Жовтня, 2019 21:48
Костя Будь ласка, вичитуйте матеріали уважніше перед публікацією. У вас повтори тих самих слів ("фіксований податок фіксований податок") та інші одруківки в рубриці "7 речей про Львів..."
7 Жовтня, 2019 09:22
666 ... порахувати підприємства у Львові -- вистачить пальців на одній руці ... решта -- це "бізнес" ... то ж не дуріть самих себе і не кажіть на гі.вно , що це сало ... та якщо вам, як отим "браттям" (татарам) -- все одно , чи мед , чи гі.вно , то їжте- насолоджуйтесь ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!