У Львові підприємця оштрафували на 170 тисяч за вибиті двері у пам’ятці архітектури

1963 0
Ідеться про будинок на вул. Івана Франка, 90, збудований у 1910 році.
Зображення: Google maps

Зображення: Google maps

Адміністративна комісія при виконкомі міськради Львова сьогодні, 5 серпня, наклала штраф у 170 тис. гривень на юридичну особу за руйнування пам’ятки на вул. Франка, 90. Про це повідомляє заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Зазначається, що юридична особа вибила у будинку із вікна двері.

Будинок №90 на вул. Франка збудований у 1910 році за проєктом Генрика Сальвера у стилі раціональної сецесії і є пам’яткою місцевого значення за №335. Додамо, що у 2018 році у цьому будинку відреставрували 5 уніфкальних балконів із опорами у вигляді слонів, що перебували в аварійному стані.

Читайте також: Вулиці Львова. Софіївка – верхня частина вулиці Франка

Зазначимо, що юридичною особою, про яку ідеться, є ТОВ Тута-Нота, що займається наданням в оренду та експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Його керівником є Роман Андрієвський, який пов'язаний також із низкою інших фірм у Львові, що працюють на ринку нерухомості. До фірми причетні й інші люди, як сказав у коментарі Tvoemisto.tv Андрій Москаленко.

«Це, на жаль, відомі у Львові порушники Малькова і Сандул. Вони багато де так зробили», – сказав Андрій Москаленко.

Нагадаємо, сьогодні ж адмінкомісія оштрафувала на 170 тис. грн фірму родини депутата Григорія Козловського за самовільні роботи у будинку-пам’ятці на вул. Січових Стрільців, 2.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!