Політична реклама

У Львові підписали договір про кредит на трамвай на Сихів

2736 0
Сьогодні, 27 грудня, у Львівській міській раді відбулось підписання договору між ЛПК «Львівавтодор» та Європейським банком реконструкції та розвитку щодо надання кредиту в обсязі 6 млн євро для прокладання трамвайної колії до житлового масиву «Сихів».

Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Новий фінансовий пакет співпраці з ЄБРР включає позику на суму 6 млн євро від банку та паралельний грант у розмірі 5 млн євро від німецького Міністерства навколишнього середовища, охорони природи та безпеки реакторів. Строк надання позики – 7 років. Умови погашення – 12-ма рівними частинами кожних півроку з однорічним пільговим періодом.

Відповідно до попередніх розрахунків, термін виконання робіт – від 6 до 8 місяців. Роботи планують розпочати навесні 2014 року та завершити протягом одного будівельного сезону.

Тендер на проведення робіт з продовження трамвайного маршруту №4 до Сихова виграла компанія «ONUR». Окрім того, у бюджеті на 2014 рік місто повинно передбачити кошти для співфінансування проекту. Грантову угоду між містом та Міністерством навколишнього середовища Німеччини планують підписати у лютому 2014 року.

Реалізація проекту дозволить продовжити трамвайну лінію №4, яка з’єднуватиме великий житловий масив Сихів з центром міста Львова. Продовження лінії до околиці масиву «Сихів», населення якого сягає майже 150 тис. жителів, має збільшити пасажиропотік громадського транспорту на 25%. Довжина трамвайної лінії – 11,5 км у двоколійному вимірі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!