У Львові підсвітили аварійний перехід на проспекті Чорновола. Фото

3622 0
У Львові цієї ночі підключили освітлення пішохідного переходу на проспекті Чорновола,2 (біля нічного клубу «Міленіум»).
Фото Ореста Олеськіва, Facebook

Фото Ореста Олеськіва, Facebook

Про це Tvoemisto.tv повідомив Мирослав Голяк, один із активістів, що ініціювали цей проект.

Перехід на Чорновола обрали тому, що тут інтенсивний рух транспорту, а на самому переході неодноразово траплялись ДТП, в яких страждали пішоходи. У темний час доби освітлення допоможе водіям помічати людей на проїжджій частині, пояснює Мирослав Голяк.

«Така ідея з’явилась давно. Активно гроші збирали на початку березня. Зібрали дуже швидко. Далі довго шукали спонсора на решту коштів і займались всілякою бюрократією. Реально, якщо є зібрана сума, то реалізація проекту займає два місяці. При чому, найбільше часу забрали виготовлення і доставка ламп. Виготовлення та монтаж стовпа обійшлися трохи більше, ніж у 7 тисяч гривень. Світильник коштує 1 тис. євро», – розповів Мирослав Голяк.

Нагадаємо, весною активісти оголосили збір коштів на освітлення переходу на проспекті Чорновола. Кошторис проекту – 60 тис. грн, з них 20 тис. грн зібрали активісти ініціативи «Дайте пройти», для фінансування решти суми шукали інвесторів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!