У Львові підсвітили фасад каплиці боїмів

1110 0
Свято відзначають на честь першої відміни смертної кари в європейській державі
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

У Міжнародний день «Міста за життя — міста проти смертної кари» у Львові підсвітили каплицю Боїмів. Її підсвічують із 2010 року в пам’ять про мільйони жертв нелюдських ідеологій. Акцію організовує спільнота святого Егідія.

Спільнота виступає за відміну смертної кари в усьому світі та вважають її пережитком минулого, що дозволяє санкціоноване вбивство з боку держави і порушує права людини.

У акції «Міста за життя» беруть участь понад 2000 міст в усьому світі, символічно освітлюючи важливі споруди міста, щоб нагадати про проблему. Свято відзначають на честь першої відміни смертної кари в європейській державі: 30 листопада 1786 року указом Петра Леопольда Йосипа Габсбурга смертну кару скасували у Великому герцогстві Тосканському, яке існувало в Італії до 1859 року.

Фото Христини Процак


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!