У Львові підтримали петицію про встановлення фандоматів для збору пластикових пляшок

3763 0
Департамент із питань поводження з відходами за 30 днів має розробити дорожню карту для впровадження цієї петиції.
Фото: vezha.vn.ua

Фото: vezha.vn.ua

Депутати ЛМР підтримали електронну петицію про встановлення у Львові фандоматів для збору пластикових пляшок. За таке рішення сьогодні, 4 вересня, проголосували 39 депутатів.

Департамент із питань поводження з відходами за 30 днів має розробити дорожню карту для впровадження цієї петиції. Як ішлося у петиції, автомат отримує пластикову тару через приймальне кругле вікно, сканує обсяг і матеріал і відправляє пляшку у мішок зберігання. За це той, хто здав пляшку, може отримати гроші або отримати знику на придбання товрів.

Читайте також: За пляшку гроші. Як зменшити у Львові кількість сміття, що йде на утилізацію

Додамо, що львів’яни реєстрували кілька петицій про встановлення автоматів для прийому та обміну пластикових пляшок.

Крім цього, як повідомив Tvoemisto.tv на початку року керівник управління інвестиційної політики ЛОДА Роман Матис, місцевий бізнес у Львові веде дискусію про те, щоб запустити соціальний проєкт із обміну скляної і пластикової тари на бонуси – наприклад, на знижки в продуктових магазинах. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!