У Львові підтримали петицію про заборону будівництва житла без садочків

2717 0
Контроль за виконанням цієї ухвали поклали безпосередньо на міського голову Львова.
Фото ілюстративне: Asn.in.ua

Фото ілюстративне: Asn.in.ua

Депутати міської ради підтримали петицію про заборону будівництва житла без садочків із доповненнями. За відповідну ухвалу проголосували під час пленарного засідання ЛМР сьогодні. 20 грудня.

Читайте також: Де у Львові будуватимуть житло в наступні роки. Огляд районів, карта

Авторка петиції голова ГО «Батьківська рада Львівщини» Олена Пономарева зазначила, що про повну заборону не йдеться. За її словами, міська рада має враховувати будівництво садочків під час видачі містобудівних умов та обмежень на будівництво нового житла. Крім цього, з петиції вилучили заборону будівництва готелів та розважальних закладів. 

Тож за рекомендацією директорки юридичного департаменту Гелени Пайонкевич, ухвалу доповнили пунктом про те, що департамент містобудування та департамент гуманітарної політики при розробці дорожньої карти мають враховувати позицію авторки та її уточнення. Контроль за виконанням цієї ухвали поклали безпосередньо на міського голову Львова Андрія Садового.

Читайте також: Нова забудова у студмістечку політехніки: чому мешканці проти гуртожитку

Нагадаємо, петицію зареєстрували 29 жовтня, а майже за місяць вона набрала необхідну кількість голосів. У петиції також указано, що з міського бюджету необхідно передбачати більші видатки на відкриття нових комунальних шкіл та дошкільних навчальних закладів.

Вікторія Ейсмунт

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!