Вартість проїзду у львівських автобусах підняли до 15 грн

12597 0
Йдеться лише про автобуси. Ціна на проїзд у електротранспорті Львова не змінюється.
Фото: Іван Станіславський

Фото: Іван Станіславський

У Львові відкоригували вартість проїзду у громадському транспорті. Йдеться про автобуси, де разовий проїзд тепер коштуватиме 15 грн замість 10 грн, як було раніше. Рішення прийняли під час виконавчого комітету сьогодні, 27 травня, через зростання цін та дефіцит пального. Воно почне діяти у четвер, 2 червня. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

«Це та вартість, яка вже пройшла консультації з громадськістю під час рішення щодо впровадження електронного квитка. А щодо процедури, то за воєнного стану вона дозволяє реагувати на виклики, які є зараз, швидко», – каже він.

Водночас ціна на проїзд у електротранспорті Львова – трамваях та тролейбусах – не змінюється. Вона залишається на рівні 10 грн за квиток у водія, 9 гривень у кіоску і 8 грн 50 копійок – буде вартість при купівлі квитка через електронні сервіси. Також зберігається безоплатний проїзд для усіх пільгових категорій пасажирів.

Читайте також: Які маршрути у Львові тимчасово не курсують під час воєнного стану

А маршрути, які попередньо оптимізували через вартість та дефіцит пального, зможуть курсувати за звичним графіком. 

«Рух автобусів відновиться у більшому обсязі. Плануємо також повернути маршрути, від яких відмовились, – №10, №11, №44, №45, а також №61 і №9, що були закорочені. Хочемо відновити нормальну роботу тих маршрутів, які зазнали оптимізацій через проблеми з пальним. Ми з перевізниками контактуватимемо, обговоримо всі деталі і терміни додатково», – додає він.

Напередодні асоціація перевізників Львівщини повідомила, що необхідно негайно переглянути актуальний тариф на проїзд у громадському транспорту Львова. На думку перевізників, щоб забезпечити безперебійну роботу транспорту, вартість поїздки не може бути нижчою, ніж 17 гривень. Для порівняння – мінімальна вартість проїзду одного пасажира в автобусах приміського і міжміського сполучення вже становить 20 гривень.

Нагадаємо, що до цього у травні 2021 року виконавчий комітет Львівської міської ради підвищував вартість проїзду у громадському транспорті міста до 10 гривень. Станом на той час вартість пального становила 20 грн 10 коп/літр. Ціна тоді була однаковою як для автотранспорту, так і для електротранспорту. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!