У Львові проведуть нічні екскурсії підземеллями

9105 1
У п’ятницю, 20 березня 2015 року, у підземеллі Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, що на вул. Театральній, 11 розпочинаються нічні екскурсії старовинним підвалинами початку XVIІ ст. Екскурсії відбуватимуться з 20:00 год. до 23:00 год.

Підземелля Гарнізонного храму набагато старші і за саму споруду. В них збереглись залишки будівель ще з княжих часів. Підлогу, вимощено печаткою – цеглою, технологія виготовлення якої застосовувалась у ХІІ-ХV cт. На арках можна зустріти залишки фресок, якими були розписані елементи споруджень підземелля. Однією з найстаріших пам’яток є алебастровий  саркофаг ХVІІІ століття, що призначався для архиєпископа Вижицького. У давнину в підземеллях ховали найдостойніших людей. Та наприкінці ХVІІІ століття ці поховання почали нищити і повністю вивезли у радянські часи.

У п’ятницю, 20 березня, ворота підземного Львова відкриються для відвідувачів.

Екскурсії відбуватимуться з 20:00 до 23:00.

Вартість екскурсії 10 грн з особи, а для тітей та учнів  –  вхід безкоштовний. 

Деталі за посиланням.


Читайте також:
20 Березня, 2015 11:38
Владик Екскурсії тривають вже дуже давно. П
рокладено нові експозиції?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!