У Львові пікетували Генконсульство Росії через порушення «режиму тиші» на Донбасі

1920 1
Із 21 липня на Донбасі запрацював «режим тиші», за яким заборонили відкривати будь-який вогонь.
Фото: Рустам Ходжиєв

Фото: Рустам Ходжиєв

Львів долучився до всеукраїнської акції «Російський режим НЕтиші – вбиває!», яка відбулась біля Генконсульства Російської Федерації.

Учасники акції виконали гімн України та вшанували пам’ять загиблих, під час «режиму тиші», воїнів російсько-української війни. Учасники акції розгорнули плакати з написами українського та англійською мовами: «Російський режим НЕтиші – вбиває», «Ми мовчимо, вони вбивають», «Тиха здача держави» та «Перемогу тишею не здобути».

Навпроти виїзду з Генконсульства розгорнули шестиметровий банер із фотографіями загиблих українських військовослужбовців та запалили під ним лампадки. Учасники акції вимагали від української влади та міжнародної спільноти вжити негайних дій, аби завершити війну на Донбасі.

Активісти направили звернення до президента Володимира Зеленського та вимагають ініціювати оновлення представників України в складі переговорної групи «Нормандського формату» та звернутися до держав, що входять до її складу із питанням про відновлення процесу переговорів, забезпечити звільнення усіх українських військовополонених, надати бійцям ЗСУ дозвіл на максимальне застосування зброї у відповідь.

Нагадаємо, з 21 липня на Донбасі запрацював «режим тиші», за яким заборонили відкривати будь-який вогонь. Натомість війська сепаратистів й надалі продовжують обстрілювати українські позиції.

Фото Рустама Ходжиєва


Читайте також:
3 Вересня, 2019 19:36
666 ... особливо вбиває підступне мовчання наших земляків , які заради заробити на прожиття , гарують(чомусь?) в Росії ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!