«Справжній львів'янин і друг». У Львові пішов із життя мовознавець і музикант Ігор Кульчицький

31998 0
Чоловік помер внаслідок інфаркту.
Фото: Ігор Кульчицький

Фото: Ігор Кульчицький

Учора, 15 грудня, у вічність відійшов мовознавець, учений, педагог, музикант Ігор Кульчицький. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила його донька Христина Кульчицька.

Читайте також: У Львові внаслідок ускладнень від коронавірусу померла відома піаністка

«Тато боровся відважно. Але прийшов його час і більше його тут на землі не має. Стався інфаркт», – написала Христина Кульчицька.

Про всі деталі прощання родина пообіцяла написати окремо.

У соціальних мережах Ігоря Кульчицького згадують як талановитого вченого, музиканта та хорошого друга.

Читайте також: У Львові через коронавірус помер священник УГКЦ Андрій Дикий

«Страшна й непоправна втрата! У розквіті літ і творчих сил пішов із життя Ігор Кульчицький. Талановитий мовознавець, учений, педагог, музикант, громадянин, патріот, націоналіст, добрий і щирий друг. Вічна й світла Пам'ять і Царство Небесне, дорогий Друже», – написав Юрко Антоняк.

«Важко повірити і осягнути... Неймовірний гумор, розважлива життєва філософія, щирий патріотизм, спів, музика і глибокий християнський погляд на життя. Прекрасний світ і ми у ньому – на світлинах через його об'єктив. Плідна співпраця у творенні перспектив національної науки – комп'ютерна лінгвістика як простір співдії історії, філології, культурології і джерелознавства. І, звичайно, книжкова колекція родини у книгозбірні Франкового університету. Востаннє бачилися саме в бібліотеці – обговорювали українську літературу для дітей, новини політики і перспективи екуменізму... Саме Він рівно два роки тому одним із перших привітав зі створенням Помісної ПЦУ і вважав Томос спільним здобутком і шансом. Справжній Львів'янин і старший Друг, з яким завжди цікаво. Це все – назавжди. Нехай Господь упокоїть зі святими. Вічна пам'ять, Ігор Кульчицький», – написав Василь Кметь.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!