У Львові пішов у вічність безхатько, життя якого змінив журнал «Просто неба»

7327 0
Не стало Володимира Гіленка, безхатька, який був символом вуличного часопису про безпритульних «Просто неба».
фото: youtube.com

фото: youtube.com

19 жовтня у віці 59 років помер відомий розповсюджувач журналу «Просто неба» Володимир Гіленко. Про це повідомляють на сторінці часопису у Facebook.

Володимир Гіленко продавав журнал «Просто неба» із 2009 року. Він досить серйозно ставився до цієї роботи і був активним учасником проекту. Його вже впізнавали львів’яни та гості міста.

До співпраці з часописом Володимир Гіленко працював на львівському заводі «Мікроприлад». Шість років провів у Києві без житла. У 2008 році повернувся до Львова, де упродовж року працював кочегаром у санаторії. Був тричі одружений.

Про деталі поховання Володимира Гіленка повідомлять згодом на сторінці «Просто неба» у Facebook.

Іще у 2011-му році безпритульний Володимир Гіленко розповів у журналі «Країна», що мріє про власне ліжко й молодшу дружину. «Ліжко має бути трохи твердувате. На м'якому хребет буде боліти й радикуліт можна схопити. Самому жити дуже тяжко, а жінка лахи попере та їсти дасть. Хотів би на п'ять років молодшу від себе. Жаль, що я – небагатий, бо тоді взяв би молоду красиву дружину з гарними формами й довгим волоссям», – розказав Гіленко.

Додамо, вуличний часопис «Просто неба» – соціально-культурний журнал, що має на меті допомогу безпритульним. Унікальність цього видання полягає в тому, що його розповсюджують виключно бездомні. Таким чином їм надають можливість не просто отримати якусь послугу чи милостиню, а самим заробити частину коштів на життя. Над випуском журналу працюють відомі львівські журналісти, письменники, митці та громадські діячі.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!