У Львові після смертельної ДТП люди вимагають встановити "лежачого поліцейського"

2773 1
16 вересня мешканці вул. Пасічної у Львові двічі перекрили рух транспорту на вулиці біля будинку №76. Люди ходили пішохідним переходом близько години - з 10:00 до 11:00, а потім з 18:00.

Активісти вимагали встановити "лежачі поліцейські" перед "зеброю". Адже, за їх словами, попри те, що біля дороги обмеження швидкості до 40 км на год, водії їздять дуже швидко і не завжди пригальмовують перед пішохідним переходом, пише Zaxid.net. 

Як наслідок, 15 вересня, близько 21:00 там трапилась ДТП. 23-річний водій мотоцикла не встиг загальмувати перед "зеброю" і збив 19-річну дівчину. Внаслідок отриманих травм, вона загинула на місці катастрофи.

"Я йшла і побачила дівчинку, яка бігала. Перед переходом вона зупинилась. Машин не було. Вона переходить через дорогу і буквально за секунду її просто віднесло десь на 20 метрів", - розповідає очевидець події, пані Тамара.

Водій мотоцикла зараз перебуває в лікарні. Справою займаються правоохоронці. Мешканці ж мікрорайону вже звернулись із листами до всіх можливих інстанції. У ДАІ ж пояснюють, що обмежувачі руху на дорозі, яка є магістральною, встановити неможливо. Натомість, поблизу місця події вже збільшили кількість нарядів ДАІ, а увагу водіїв спробують звернути дорожніми знаками.

"Вже вирішено, що найближчим часом тут будуть встановлені активні знаки. За двісті метрів звідси є пішохідний перехід, облаштований світлофором. Там стояв активний знак. Ці знаки ми переставимо сюди, аби водії звертали увагу на наявний пішохідний перехід", - пояснює старший інспектор відділу організації дорожнього руху міського управління ДАІ Олександр Козлов.


Читайте також:
18 Вересня, 2014 11:32
Ростислав Скільки потрібно ще смертей, щоб керівництво міста зрозуміло,що там потрібен підземний перехід !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!