У Львові півсотні саксофоністів разом зіграли просто неба. Відео

2613 0
Сьогодні, 6 листопада, на вулиці Лесі Українки зібралось близько півсотні музикантів різного віку, які без попередньої підготовки разом зіграли. До флеш-мобу долучилось 11 музичних шкіл Львова. Серед виконавців були, як досвідчені саксофоністи, так і зовсім юні, від 10 років. В такий спосіб у Львові вшанували винахідника саксофона Адольфа Сакса у його 200 день народження.
Фото: Роман Балук/ZIK

Фото: Роман Балук/ZIK

Кілька десятків музикантів різного віку зібрались у центрі Львова, щоб разом зіграти мелодію, яка вважається класичною для цього інструменту – «When The Saints Go Marching In» («Коли святі марширують»). За словами ініціаторів флешмобу, вони сподівались, що учасники цього дійства без підготовки спробують злагоджено виконати хоча б одну ноту, а вдалося організувати цілий концерт просто неба, пише ZIK.

«Ідея акції у тому, аби юні і дорослі музиканти відчули себе членами спільноти саксофоністів, завели нові знайомства. Адже у Львові є одинадцять музичних шкіл, але діти, які в них навчаються, рідко бувають знайомі між собою», – розповів співорганізатор флешмобу Михайло Балог.

Одним з наймолодших учасників концентру був школяр Сергійко. Він розповів, що грає на саксофоні лише рік. Коли у музичній школі запропонували взяти участь у флешмобі, він одразу погодився.

Разом із дітьми просто неба грали й професійні музиканти поважного віку та викладачі музичних закладів міста. Одним із тих, хто задавав тон в імпровізованому оркестрі, був 70-річний Річард Канафоцький. Він зауважив, що прийшов сюди, аби продемонструвати свою майстерність.

«Ось прийшов, як то кажуть, «тряхнути стариною». У мене є свій клуб, я багато подорожую з концертами. Саксофон – то моє хобі і моя пристрасть», – розповідав саксофоніст Річард Канафоцький. 

Відео: 032.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!