У Львові показали ймовірний проєкт забудови поблизу вілли на Драгоманова

6378 0
Містобудівних умов та обмежень на забудову цієї ділянки поки що немає.

Львівські архітектори розробили концепцію забудови довкола давньої вілли на розі вулиць Драгоманова і Коцюбинського.

Читайте також: Алкомаркет, реберня та готель. Як зміниться територія поблизу озера на Стрийській

Проектна Майстерня Бєляєвих виклала у мережу проєкт, за яким пропонують забудувати територію поблизу вілли на розі вулиць Драгоманова і Котляревського. Саму будівлю, що є пам’яткою архітектури, зносити не планують. Житловий комплекс розташований довкола будинку, частково й на території парку. У проєкті пропонують будівлі різної поверховості – від шести до трьох поверхів, з підземними паркінгами та комерційними приміщеннями на перших поверхах.    

Містобудівних умов та обмежень на забудову цієї ділянки поки що немає.

Йдеться про територію поблизу пам’ятки архітектури – вілли відомого львівського правознавця, ректора львівського університету в 1923-1925 роках, Юліана Макаревича, яка є на вулиці Драгоманова, 58.

Будинок у 1909 році збудували у стилі романтичної сецесії за проєктом архітектора Людвіка Вельтце. Територія довкола вілли також є цінною, там є парк.

Раніше у коментарі Тvoemisto.tv керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко розповідала, що вілла у доброму стані, вона під охороною і що її можна лише реставрувати.

Читайте також: Що має побачити кожен львів'янин. Палац «гіпсових королів»

Додамо, що у часи Другої світової війни вілла стала таємним місцем зустрічі. Професор потайки проводив там навчання. Згодом там облаштували обласний дитячий психоневрологічний диспансер. У 2020 році Львівська обласна рада продала будівлю диспансера київській компанії ТОВ «Резерв П Л Ю С» за 40 мільйонів гривень.

За даними аналітичної системи YouControl,ТОВ «Резерв П Л Ю С» належить до орбіти компаній «Інтергал-буд» колишнього народного депутата 5–8 скликань скликань Володимира Зубика. Він родом зі Львова. Утім влітку цього року йшлось про те, що київська компанія має намір перепродати будівлю та територію довкола неї одному з львівських бізнесменів. 

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!