У Львові планують демонтувати серп і молот на Марсовому полі

1783 0
Після усіх погоджень питання про демонтаж розглянуть на виконкомі ЛМР.
Фото: Суспільство майбутнього Львів

Фото: Суспільство майбутнього Львів

Радянську зірку із серпом та молотом, яка знаходиться на військовому меморіалу «Марсове поле», що на вул. Мечникова, планують демонтувати. Управління охорони історичного середовища разом із Личаківським цвинтарем уже готують це питання на розгляд виконавчого комітету Львівської міської ради, повідомили Тvoemisto.tv у пресслужбі мерії.

Читайте також: Так триває історія. Як демонтаж монументу слави у Львові змінює сенси територій

З проханням демонтувати радянську зірку на «Марсовому полі» до міського управління історичного середовища звернулася громадська організація «Суспільство майбутнього Львів».

«Щоб зробити демонтаж, потрібні дозволи, інформація від різних служб, що зірка підлягає декомунізації. Після цього управління охорони історичного середовища разом з Личаківським кладовищем планують подати це питання на виконком, де й вирішуватимуть долю», – повідомили у пресслужбі.

Коли це може статись, наразі не відомо. Станом на зараз питання на виконком ще не виносили.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!