У Львові планують напрацювати концепцію для паркування в місті

1649 0
Конкретні стратегічні речі в частині паркування мають формалізувати та викласти в окрему стратегію.

У Львівській міськраді планують провести робочу нараду за участі депутатів, працівників департаменту житлового господарства та інфраструктури і комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності, аби напрацювати концепцію ефективного паркування в місті. Про це домовилися під час дискусії «Що робити із самозахопленням парковок у Львові», яку організовувало Tvoemisto.tv.

Читайте також: Стільці та фішки на дорозі, або Як паркуються львів'яни в місті

До робочої наради в тому числі залучені депутат, голова транспортної комісії Ігор Зінкевич, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, а також керівник однойменного департаменту Олександр Одинець.

«Конкретні стратегічні речі в частині паркування маємо формалізувати та викласти в окрему стратегію. Елементи стратегії вже діють в концепції розвитку громадського транспорту та присутні в базових документах щодо міської мобільності», – пояснює Олександр Одинець.

Читайте також: Конуси і фішки на паркомісцях у Львові – незаконні, – юристи

Нагадаємо, щоб заблокувати місце паркування тільки для своєї машини, містяни самовільно встановлюють обмежувачі руху, іноді доволі несподівані – стільчики, мішки з піском, дошки або конуси. Також цими засобами займати собі місце «грішать» не лише приватні особи, а й організації, які взяли паркомісця в оренду. Tvoemisto.tv вирішило з’ясувати, на скільки це законно, як можна з цим свавіллям боротися і за яких умов «працюють» паркувальні місця для службового автотранспорту. З огляду на проблему Tvoemisto.tv організувало дискусію за участі посадовців, представиків поліції, юристів та активістів на тему «Що робити із самозахопленням парковок у Львові». Її можна переглянути тут:

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!