У Львові планують облаштувати 11-кілометровий індустріальний парк

8394 0
У Львові планують перетворити занедбану, встелену інженерними комунікаціями місцевість, що тягнеться від вулиці Промислової до вулиці Замарстинівської, на відпочинкову рекреаційну зону. Подібні "індустріальні парки" передбачають використання інженерних мереж як елементів ландшафтного дизайну.
фото: ЛМР

фото: ЛМР

Концепцію облаштування території, обмеженої вулицями Промисловою, Замарстинівською, Липинського та Лінкольна запропонували студенти Львівського Національного лісотехнічного університету. Проект передбачає створення повноцінної відпочинкової зони протяжністю у понад 11 кілометрів із мінімальним витратами та за досить короткий термін.

Наразі у міськраді Львова вже готують проект рішення про виділення земельної ділянки під рекреаційну зону з робочою назвою «Індустріальний парк», та, у випадку, якщо депутати ЛМР підтримають ідею, планують виділити кошти на його реалізацію, розповів ZAXID.NET директор департаменту містобудування Львівської міськради Андрій Павлів.

За його словами, концепція, яку запропонували студенти кафедри ландшафтної архітектури та урбоекології Національного лісотехнічного університету, була сприйнята у міськраді з ентузіазмом, адже територія, яку пропонують облаштувати студенти, вже багато років занедбана. Вона встелена великою кількістю комунікаційних мереж, що не дозволяє проводити там жодні будівельні роботи. А проект «Індустріального парку» враховує всі інженерні особливості цієї місцини, і навіть дозволяє перетворити ці, на перший погляд, недоліки, у переваги.

«Мова про велику територію, що тягнеться від вулиці Промислової і до Замарстинівської, між вулицею Липинського та Лінкольна. Це понад 11 км вздовж. І вся ця величезна територія всіяна інженерними комунікаціями: там теплотраси йдуть, водогони, газопроводи і колектори. Ця зона не може бути забудована через насичення комунікаціями, а зараз вона є занедбана і страшна, туди страшно заходити», - розповів Андрій Павлів.

За концепцією «Індустріального парку», після перетворень тут мали б відпочивати мешканці північного житлового району, розповідає чиновник. «Використовуючи принципи індустріального дизайну та наявні там мережі, є можливість перетворити цю зону у цілком придатну для відпочинку. Там заплановано 11-тикілометрову доріжку для пробіжок, спортивні майданчики, майданчики  для відпочинку з дітками. Окрему територію плануємо відвести під майданчик для вигулу собак. У Львові ще немає жодного такого місця, тому це добра ідея», - каже Павлів.

Також на цій території знаходяться дві водойми, які є в занедбаному стані багато років. Їх також планують облагородити та перетворити на місце відпочинку. За словами чиновника, ключова ідея цього проекту – це можливість втілити його з мінімальним затратами.

Щодо термінів виконання проекту та суми грошей, необхідної для його втілення у міськраді ще не готові говорити, однак запевняють, що кошти будуть. «Ми ще нічого не порахували, бо готуємось до виділення ділянки, аби мати підстави виділити кошти з природоохоронного фонду міськради. Далі вже предметніше будемо домовлятись із університетом та кафедрою урбоекології щодо реалізації проекту, розробки дорожньої карти. Тільки тоді можемо планувати конкретні терміни виконання та суми необхідних коштів», - пояснив Андрій Павлів.

Джерело: Zaxid.net                                                                                                                   

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!