У Львові планують призупинити планову госпіталізацію хворих

4938 0
А якщо не буде зменшена хвиля захворювання, цілком ймовірно, що за тиждень-два закриють навчальні заклади.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

У львівських лікарнях пропонують призупинити планові госпіталізації і щоб головні медичні заклади міста переформатувалися на лікування хворих із Covid-19 та ургентних випадків. Саме таке рішення висуватимуть на міській комісії ТЕБ і НС, яка засідатиме сьогодні, 6 жовтня. Про це повідомляє ЛМР.

Читайте також: Яких обмежень чекати, якщо у Львові запровадять «червону» зону

Загалом, за словами першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, на вчорашньому засіданні штабу обговорили готовність медичних закладів до нової хвилі пандемії, вакцинацію працівників критичної інфраструктури та нові обмеження, які можуть запровадити найближчим часом.

«Ми розглянули три питання на засіданні штабу. Перше – це медична готовність. Одне з рішень, яке буде пропонувати штаб для комісії ТЕБ і НС, яку скличуть завтра, – це призупинення планових госпіталізацій – щоб наші ключові медичні заклади міста переформатувалися на лікування саме тих, хто хворий на ковід, ну і, звичайно, ургентні випадки. Другий важливий момент – це готовність кисневих станцій, місто інвестувало в купівлю 4-х кисневих станцій і їхній запуск на момент нової хвилі захворювання. Наступне – це готовність ліжкомісць. Чітке завдання, яке поставив міський голова, – щоб понад 2200 ліжкомісць були готовими», – каже Андрій Москаленко.

Зараз, за його словами, місто працює над тим, щоб МОЗ включило пологовий на Мечнікова і дитячу лікарню на Орлика до лікарень, які прйиматимуть ковідних хворих.

Читайте також: Від сьогодні у Львові хворих із Covid-19 прийматиме ще одна лікарня

Також пропонують, щоб у медичні бригади можна було включати і тих, хто може бути перепрофільований з іншої спеціальності, але працює у лікарні. Наприклад, якщо немає планової госпіталізації, щоб були  перепрофільовані для лікування ковідних хворих.

Оскільки важливою є вакцинацією, особливо для тих, хто працює в критичній інфраструктурі, включаючи «Львівтеплоенерго», «Залізничнетеплоенерго», управляючі компанії, водії комунального транспорту, від завтра у Львові запустять додаткові бригади вакцинації, які будуть працювати на підприємствах, щоб додатково захистити працівників.

На сьогоднішній комісії ТЕЮ і НС також планують підняти питання закриття освітніх закладів та додаткові обмеження для культурних закладів.

Читайте також: Лікарі розповіли, чи відрізняється лікування вакцинованих та невакцинованих пацієнтів

«Ми пропрацювали дуже багато рішень, які будемо пропонувати на засіданні комісії ТЕБ і НС, і все так виглядає, що якщо не буде зменшена хвиля, то цілком ймовірно, що в найближчий час – за тиждень-два, йтиметься про закриття освітніх закладів та додаткові обмеження щодо роботи закладів дозвілля, культури та всіх локацій, де може бути значна кількість контактів, скасування масових заходів. Тобто штаб запропонує, а детальні рішення буде приймати комісія. Адже за всіма показниками Львів може найближчим часом перейти в «червону» зону», – додав Андрій Москаленко.

Нагадаємо, учора на під'їзді до ізолятора лікарні швидкої допомоги у Львові, де приймають хворих з підозрою Covid-19, вишикувалася черга зі швидких. За словами міського голови Львова Андрія Садового, Львів входить у червону зону карантину. Львів'ян просять вакцинуватись від коронавірусу, адже серед госпіталізованих у лікарнях понад 95% пацієнтів не були вакцинованими, кажуть у міськраді.

За вересень на Львівщині кількість хворих на Covid-19 зросла у понад 6,6 разів порівняно з серпнем, а кількість померлих від Covid-19 – у понад 6,1 рази. Детальніше про показники щодо захворювання на коронавірусну інфекцію на Львівщині, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!