У Львові центр міста та Рясне хочуть сполучити залізницею

8533 1
В місті обговорюють ідею влаштування залізничного сполучення Рясне з центром Львова.
фото: alex-shutyuk.livejournal.com

фото: alex-shutyuk.livejournal.com

«На воркшопі, присвяченому реконструкції площі перед залізничним вокзалом, обговорювалася ідея влаштування залізничного сполучення Рясне з центром Львова на час ремонту вул. Шевченка. Робота над ідеєю триває, і вчора працівники управління транспорту, Львівської залізниці та Інституту просторового розвитку проїхалися можливим маршрутом», – написав на своєму блозі активіст та співробітник комунального підприємства «Інститут просторового розвитку»

За його словами, є два варіанти використання рухомого складу для втілення ідеї.

«Наразі це могли би бути двосекційні рейкові автобуси PESA. Вони є привабливими, але їхня пасажиромісткість для очікуваного навантаження є заледве достатньою. Інший варіант – до потрібного часу залізничники можуть модернізувати кілька дизелів ДР1Б. З точки зори екології, у довгостроковій перспективі, звісно, краще — електричка, але наразі вільних електричок залізниця не має», – пише Олександр Шутюк. 

Читайте також: Львівські підлітки знімуть фільм про Підзамче

На думку активіста, при перекритій на ремонт вул. Шевченка та вартості проїзду 4 гривні, пасажиропотік має становити близько 2 тис. пасажирів на день у кожен бік. 

«Наразі зійшлися на тому, що місто має назвати залізничникам години, у які мав би рушати міський потяг, і вони, з урахуванням руху всіх пасажирських та вантажних потягів, перевірять наскільки можливо досягнути такого графіку. Якщо графік буде можливим, далі детальніше працюватимуть над технічною та фінансовою сторонами», – підсумував  Олександр Шутюк.

Опублікувала Марічка Мишок

Фото:alex-shutyuk.livejournal.com 

 


Читайте також:
12 Березня, 2017 23:59
Олег Шмід Шутюк не працює в департаменті розвитку. Він працює в комунальному підприємстві "Інститут просторового розвитку".
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!