У Львові планують страхувати від наслідків падіння дерев

1162 0
Деталей міської програми страхування від наслідків падіння дерев ще не напрацювали, тому достеменно не відомо, як саме вона працюватиме.
фото: Ігор Зінкевич

фото: Ігор Зінкевич

Із наступного року у Львові запрацює міська система страхування від наслідків падіння дерев. Про це повідомила керівниця управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради Олександра Сладкова під час дискусії Тvoemisto.tv про озеленення.

«Уперше в Україні пропонуємо запровадити міську систему страхування наслідків падіння дерев. У випадку, якщо дерево впало без буревію, то, без сумніву, – це відповідальність міських служб. І міські служби можуть застрахуватися для того, щоби такі випадки оплачували. Якщо ж є буревій, то за сильного вітру будь-яке дерево може впасти, і це не страховий випадок», – каже вона.

Читайте також: У Стрийському парку під час буревію загинули двоє людей

Олександра Сладкова розповідає, що у Польщі, якщо падає дерево, то управління екології дає довідку про те, чи було на той час штормове попередження і чи те дерево було обстежене, чи ні.

«Далі інформація і документи потрапляють у страховий відділ міськради. Якщо авто застраховане, то вам буде компенсація, якщо не застрахована то не буде», – додає керівниця управління екології Львівської міської ради.

Вона зазначає, що міська система страхування наслідків від падіння дерев має запрацювати уже з січня. Деталей програми поки що не напрацювали, тому достеменно не відомо, як саме вона працюватиме.  

Додамо, що Тvoemisto.tv провело дискусію про проблеми озеленення у Львові. Переглянути її можна на сторінці медіа-хабу у Facebook та на каналі у YouTube.

Вікторія Савіцька

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!