У Львові планують створити ще одне комунальне АТП

1767 0
Однак нове АТП не зможе користуватися наявним автопарком ЛК «АТП-1».
Фото Олександра Шутюка

Фото Олександра Шутюка

У Львові планують створити ще одне комунальне автотранспортне підприємство «АТП-2». Відповідне рішення затвердили на засіданні виконавчого комітету сьогодні, 9 лютого, передає кореспондент Tvoemisto.tv.

Рішення про створення нового комунального перевізника зумовлене арештом та оголошенням у розшук автопарку КП «АТП-1», через борг у 28 млн гривень перед ТзОВ «Львівські автобусні заводи», придбані у 2009-2010 роках. Утім остаточно затвердити створення «АТП-2» мають на сесії міської ради 15 лютого.

Як повідомила у коментарі журналістам керівниця юридичного департаменту ЛМР Гелена Пойонкевич, «АТП-1» не зможе передати свій автопарк новоствореному комунальному перевізнику через арешт, однак останній зможе купувати нові автобуси, кошти на які передбачені бюджетом на цей рік. 

«Прийнятим рішенням ми жодним чином не ухиляємося від виконання рішення судів, які маємо по АТП-1. Однак ми розуміємо, що "АТП-1" – це велике підприємство з великою кількістю людей, які на ньому працюють. Тому, щоб не зупинятися в розвитку, було прийнято сьогоднішнє рішення виконавчого комітету. Оскільки кошти на придбання нових автобусів передбачені на цей рік, то будемо активно працювати, щоб підприємство запрацювало цього року», – сказала Гелена Пайонкевич.

Читайте також: У Львові планують скасувати режим «маршрутного таксі»

Нагадаємо, російський бізнесмен Ігор Чуркін викупив ТОВ «Львівські автобусні заводи». В лютому 2016 року збанкрутілий ЛАЗ придбали дві юридичні особи з Києва. Восени 2017 року у міській раді було створено комісію, що розпочала вивчати ситуацію довкола закупівлі автобусів ЛАЗ напередодні Євро-2012. До цього комунальному перевізнику Львова виділили 20 млн грн, щоб закрити борг перед ЛАЗом.

Арешт на всі комунальні автобуси наклали у жовтні минулого року. 28 грудня відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Мініюстиції ухвалив рішення про оголошення в розшук усіх 160 автобусів «АТП-1»У січні цього року Львівську поліцію зобов’язали затримувати львівські комунальні автобуси, а також доставляти їх на штрафмайданчик та вилучати документи на них.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!