У Львові планують створити три нові сквери

3122 0
Нові зелені зони можуть з’явитися у Шевченківському, Франківському та Личаківському районах Львова.
фото: ілюстративне/unsplash: Gayatri Malhotra

фото: ілюстративне/unsplash: Gayatri Malhotra

У трьох районах Львова – Шевченківському, Франківському та Личаківському – планують створити нові зелені зони. Проєкт ухвали про створення нових скверів уже погодили на засіданні постійної комісії землекористування та агломерації Львівської міської ради.

Читайте також: У Львові планують створити парк біля лікарні швидкої допомоги

Відтак, новий сквер площею 0,75 га облаштують у Шевченківському районі, на вул. Т. Шевченка, біля будинків №№ 386, 392, 402-406.

Колись занедбану територію між будинками мешканці облагородили і зараз самі доглядають. За словами депутата ЛМР, члена постійної комісії землекористування та агломерації Михайла Дідуха, створення на цій території скверу захистить від забудови.

Новий сквер може з’явитися незабаром і у Франківському районі. Площа майбутнього скверу – 0,03 га. Він буде розташований між будинками на вул.  В. Антоновича, 115 та вул. Гіпсовій, 36-в.

Читайте також: На вулиці Щурата у Львові з’явиться новий сквер 

Найбільша з-поміж цих трьох зелених зон може з’явитися у Личаківському районі. Це буде сквер на вул. Пекарській, 52-56 – вул. І. Мечникова, 16. Його площа становитиме 1, 45 га.

Надалі проєкти ухвал депутати повинні розглянути на пленарному засіданні Львівської міської ради.

Нагадаємо, на вулиці Щурата у Львові з’явиться новий сквер. Йдеться про ділянку по сусідству зі сквером імені Івана-Віталія Берези.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!