У Львові планують відкрити музей Голокосту

1452 0
Побут євреїв, які переховувалися від знищень, хочуть відтворити віртуально, або за допомогою речових експонатів.
Фото Unsplash

Фото Unsplash

Львівський національний музей історії та релігії, що на Староєврейській, 36, планує відновити історичну картину знищення євреїв та створити у Львові в підземеллі Музей Голокосту. Про це на круглому столі Львівської ОДА заявив директор Львівського музею історії релігії Орест Малець. 

У музеї планують відтворити побут євреїв, що переховувалися, для цього використають речові експонати.

Читайте також: Як розповідають про Другу світову війну у музеї «Територія терору». Відео 

«Так, відвідувачі зможуть зрозуміти як це – відчути небезпеку постійних переслідувань. Думаю, що за кілька років цей проєкт вдасться втілити у життя», - поділився директор музею Орест Малець. 

Близько 10 років у Музеї є невелика експозиція, яка присвячена греко-католицькому духівництву, митрополитам Андрею та Климентію Шептицьким та іншим достойникам, котрі рятували євреїв.

За даними ізраїльського Меморіалу пам’яті жертв Голокосту – Яд ва-Шем, на Львівщині близько ста осіб отримали звання «Праведника народів світу», загалом в Україні – понад 2 тисячі. 

Фото Unsplash та Музей історії релігії 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!