У Львові планують відкрити притулок для самотніх бездомних жінок

2345 0
Збудувати Дім для самотніх жінок планують на вул. Пасічній
Ілюстративне фото: rivnepost.rv.ua

Ілюстративне фото: rivnepost.rv.ua

Польські монахині Провінційного Дому сестер альбертинок пропонують збудувати у Львові притулок для самотніх бездомних жінок. Про це повідомили у Львівській архидієцезії РКЦ в Україні.

«Після дволітньої праці наших сестер в цьому місті бачимо, що є така потреба, бо є тут такі особи, котрими варто заопікуватися не тільки матеріально, а й духовно», – каже настоятелька монастиря у Львові сестра Єроніма Кондрацка.

Збудувати Дім для самотніх жінок планують на вул. Пасічній на Майорівці, де окрім житла їм облаштують й дозвілля.

«Самотні бездомні жінки зможуть замешкати в такому Домі певний час, півроку чи рік, а може й довше, залежно від терапевтичної потреби. Паралельно їм буде потрібно допомогти знайти місце праці та щоби вони змогли повернути собі гідність», – додає настоятелька Варшавської провінції альбертинок Пауліна Бернард.

Сестри альбертинки побували у подібному Домі у Кракові. У Львові вони сподіваються на підтримку священників, волонтерів та місцевої влади.

Додамо, що три сестри альбертинки служать у Львові з листопада 2017 року. Одна з них працює у кухні в «Карітасі», готує обіди для потребуючих. Ще дві сестри відвідують на міських вулицях хворих і занедбаних осіб. Раз в тиждень сестри їздять до психіатричної лікарні по вул. Кульпарківській. 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!