У Львові планують відновити площу Святого Теодора. Фото

4575 1
Нещодавно у Львові відбувся воркшоп ревіталізації площі Святого Теодора в рамках «Майстерні міста». Проект громадського простору, який максимально задовольняв би всіх — як мешканців, так і управлінців — представили архітектори, які тиждень працювали над ревіталізацією площі Святого Теодора.
фото: maisterniamista.org.ua

фото: maisterniamista.org.ua

Архітектори вивчали містобудівельну ситуацію, заслухали експертів, зробили польові дослідження: як люди використовують площу, як довкола їздять машини та велосипеди. Опитування та підрахунки показали, що площа Святого Теодора використовується найбільше місцевими мешканцями: протягом всього дня тут бавляться діти, відпочивають дорослі, гуляють домашні улюбленці разом зі своїми власниками. Дуже багато людей тут опиняється з єдиною метою: постояти в черзі на маршрутку, - інформує Майстерня міста.

Але за останні два тижні на цьому просторі стали гостювати мешканці й інших районів «Майстерні міста». Нові функції площі показали її потенціал як місця громадського відпочинку. А її минуле говорить про те, що вона могла би бути привабливою для туристів, адже тут стояла древня церква. Але наразі від храму залишилась тільки назва — Святого Теодора, а знайти саму площу складно не тільки туристам, а й самим львів’янам.

Поки одна частина команди проводила дослідження, інша частина будувала вуличні меблі — обов’язковий елемент воркшопів від Urbanideas. «Лавки зробили, щоб показати, що зміни вже відбуваються», - кажуть учасники воркшопу.

Розробники запропонували вирішити цілу низку проблем такими невеликими та незатратними методами:

- досадити дерева та підсадити газон;

- позначити фундамент церкви окремим видом мощення;

- прокласти маршрути для дітей на роверах;

- встановити вказівники.

Також позитивно на саму площу вплине організація довколишнього простору. Зменшити кількість машин навколо можна, змінивши напрямок вулиць, реорганізувавши існуючі паркінги та зробивши стовпчики там, де стоянка заборонена. Однак, деякі речі неможливо змінити локально, бо вони пов’язані з більшими проблемами. Наприклад, надто активний трафік та перенавантажена автобусна зупинка виникли через відсутність розкладу руху транспорту в місті.

Результатний проект ревіталізації  презентували в павільйоні «Майстерні міста» і, оскільки він не передбачає значних затрат, реалізацію ідей можна чекати вже найближчим часом.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
17 Червня, 2015 14:22
666 ... жив неподалік на протязі 20-ти років ... кожен раз , коли дитячий майданчик приводили до ладу , ним починали активно "опікуватись" особи , що належать до певного асоціального контингенту ... наразі площа знаходиться в стані "коми" -- ні живе , ні ще не вмерла ... тому я особисто "за" і вітаю усе , що знов би повернуло цю частинку історії Львова до життя ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!