У Львові з 1 вересня планують відновити повноцінне навчання у школах

1936 0
У школах мають бути надійні укриття, а якщо їх немає, то потрібне приміщення поруч.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Львові з 1 вересня планують відновити повноцінне навчання у школах. Для цього у всіх навчальних закладах міста  мають бути надійні укриття. Є ще три місяці, щоби їх підготувати. Про це під час брифінгу у відповідь на запитання журналістки Tvoemisto.tv повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Якщо школа має укриття, то це добре, його треба привести лише до належного стану, а якщо – ні, то треба знайти поруч у тих організаціях та установах, які зможуть надати їх», – сказав він.

Читайте також: Із наступного тижня у Львові стартує електронне зарахування у дитсадки

Міський голова також додав, що з початку російського вторгнення у Львові переоблаштували 500 установ для проживання людей. У 107 закладах освіти досі проживають українці, що втекли від війни. За три місяці хочуть знайти нові локації, 

Зазначимо, що за словами заступника міністра освіти Андрія Вітренка, з 1 вересня почнуть працювати лише ті школи, у яких є бомбосховища. Наразі міносвіти проводить аудит шкіл щодо питання, чи є в них укриття та відповідні засоби, щоб забезпечити безпеку дітей та педагогічних працівників.

Читайте також: Нам потрібен план для освіти під час війни

Нагадаємо, що на Львівщині з початку цього минулого очне навчання відновили у 123 школах. Це близько 10% від усіх загальноосвітніх навчальних закладів, які є в області. Окрім цього, в області планують відремонтувати 17 гуртожитків закладів професійно-технічної і фахової передвищої освіти, в які зможуть поселити внутрішньо переміщених осіб. Нові ліжкомісця у відремонтованих гуртожитках дадуть можливість розвантажити навчальні заклади Львівщини, де зараз тимчасово мешкають переселенці, і вже з 1 вересня діти зможуть навчатися у звичному режимі – за партами.

Софія Шавранська

Відео Антоніни Костик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!