У Львові зніматимуть фільм про митрополита Андрея Шептицького

1539 0
Зараз ведуть перемовини про те, аби залучити до зйомок фільм американських акторів.
Фото: kurs.if.ua

Фото: kurs.if.ua

У Львові зніматимуть фільм про Митрополита Андрея Шептицького. Про це міський голова Андрій Садовий поспілкувався з англійським режисером та сценаристом Рупертом Уенрайтом, – передає пресслужба ЛМР.

Зараз ведуть перемовини про те, аби залучити до зйомок фільм американських акторів.

Читайте також: 13 маловідомих фактів про Андрея Шептицького

Окрім цього, вчора, 9 вересня, в місті відзняли фінальну сцену повнометражної драматичної кулінарної комедії «Смак Свободи». Упродовж місяця кінокомпанія Ganza Film знімала різноманітні сцени на околицях Старого Львова, зокрема на площі Ринок.

Наразі точна дата виходу кулінарної комедії «Смак Свободи» невідома. Прем’єра запланована на кінець 2022-го – початок 2023 року.

Для довідки

Граф Андрей Шептицький ЧСВВ – предстоятель Української греко-католицької церкви, митрополит Галицький, архієпископ Львівський. Єпископ Станиславівський. Доктор права і богослов'я; меценат. Один із найвидатніших провідників української церкви й національного руху першої половини ХХ ст. Він народився 29 липня 1865 року у селі Прибличі, походив зі стародавнього русинського (українського) роду Шептицьких, який отримав австрійський графський титул.

Митрополит підтримував діяльність українських культурно-просвітницьких товариств «Просвіта», «Рідна школа», «Сільський господар», заснував Український Національний Музей, купив у 1905 р. для нього приміщення за 34000 доларів (з допомогою євреїв, бо поляк-власник не бажав продавати будинок українцям). Завдяки піклуванню Шептицького в музеї зібрано одну з найбільших у Європі збірок іконопису. Про його непересічну постать можна дізнатися більше за посиланням.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!