У Львові планують встановити пам’ятник Євгену Коновальцю

1804 0
У понеділок, 14 червня, відзначатимуть 130 років від дня народження Євгена Коновальця.
Фото: Історична правда

Фото: Історична правда

У понеділок, 14 червня, на засідання виконавчого комітету Львова винесуть рішення про оголошення конкурсу на кращу концепцію пам’ятника Легендарному Євгену Коновальцю у Львові. Про це повідомив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

За його словами, на конкурсі мають визначити саму концепцію і локацію для встановлення пам'ятника.

Читайте також: На Львівщині 2021 рік проголосили роком Євгена Коновальця

Нагадаємо, що на Львівщині 2021 рік проголосили роком Євгена Коновальця. Цього року Львівщина відзначатиме 130-років з дня народження діяча. Також Національний банк України ввів в обіг пам’ятні монети на честь Євгена Коновальця. 

Євген Коновалець є видатним полковником Армії УНР, він також був командиром Січових Стрільців і першим головою ОУН. Народився у селі Зашкові, що на Львівщині, й навчався у Львівському національному університеті ім. Івана Франка. Коли йому було 24 роки, то потрапив у російський полон, після чого був у таборі для військовополонених у Чорному Яру.

У 1917-му році приїхав до Києва, де спільно з Романом Дашкевичем та іншими членами сформував Галицько-буковинський курінь січових стрільців, який став однією з найбоєздатніших частин Армії УНР.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!