У Львові планують заборонити будівництво житла у шести промзонах

2291 0
Продати, купити територію у промзоні можна буде, але впродовж 15 чи 25 років не змінювати її цільове призначення.

Депутати підтримали ухвалу, яка мала б вберегти від забудови шість промзон у різних районах Львова. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 30 листопада, під час продовження засідання сесії Львівської міської ради.

Йдеться про ухвалу, яка заборонить змінювати цільове призначення землі у ще шести промислових зонах міста. Депутатка від фракції «Самопоміч» Вікторія Довжик, зазначила, що ці зони включені до переліку промислових за запитом підприємців.

Читайте також: Житло на заводі. Як у Львові на місці фабрик виросли «семицвіти»

До ухвали Про затвердження Програми перспективного розвитку промислових зон Львова внесуть ще шість зон:

  • у районі вул. Земельної, вул. Мележа, вул. Хмельницького – терміном на 15 років.
  • у районі вул. Бескидської, вул. Гайдучка (у межах зони, передбаченої планом зонування) – терміном на 15 років.
  • у районі вул. Надійної, вул. Світанкової, вул. Вулецької, вул. Межової, вул. Зеленої – терміном на 15 років.
  • у районі, окресленому кільцевим перехрестям вул. Пасічної – вул. Зеленої до № 261-263 по вул. Зеленій, яка примикає до вул. Пасічної, включаючи частину вул. Пирогівка (у межах зони, передбаченої планом зонування) – терміном на 15 років.
  • у районі вул. Хмельницького,  вул. Промислової (у межах зони В і КС) – терміном на 15 років.
  • у районі вулиці Городоцької 172-174 терміном на 25 років.

 

Як раніше у коментарі Тvoemisto.tv зазначила депутатка Львівської міської ради Вікторія Довжик, продати, купити територію у промзоні можна буде, але не можна буде впродовж 10-15 років змінювати її цільове призначення. 

Читайте також: У Львові погодили ділову та житлову забудову у районі Мотозаводу

Додамо, власники невеликих територій у промзонах переважно ініціюють розробку детального плану, у якому передбачають зміну цільового призначення території. Згодом детальний план розглядають депутати міської ради, так зона промислової забудови стає зоною житлової і невдовзі там виростає житловий квартал. 

Tvoemisto.tv побувало на територіях кількох заводів, які активно забудовують впродовж останніх п’яти років. Дехто з мешканців навіть не підозрював, що живе у колишній промзоні, а деякі підприємці, які залишаються поблизу таких зон, тривожаться, що їм доведеться переїжджати. Детальніше читайте у нашому матеріалі.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!