У Львові планують запровадити автобусні маршрути на Високий Замок

3281 0
У Львові запровадять два нові автобусні маршрути – Під Дубом-Високий Замок та вул. Золота-Стадіон СКА. Протягом місяця маршрути працюватимуть в експериментальному режимі. Таке рішення під час засідання у вівторок, 7 червня, ухвалила профільна депутатська комісія Львівської міськради.

Як повідомляє zaxid.net, один з маршрутів буде проходити від ТРЦ Forum Lviv на вул. Під Дубом по просп. Чорновола, вул. Гонти, Підвальній, Кривоноса біля дитячої лікарні ОХМАТДИТ та матиме кінцеву зупинку на майданчику для туристичних автобусів на Високому Замку. Цей маршрут, на думку ініціаторів його запровадження, буде популярним серед відвідувачів ОХМАТДИТу та туристів.

Другий маршрут курсуватиме від офісу «Львівгазу» на вул. Золотій по вул. Шевченка, Городоцькій, просп. Чорновола до стадіону СКА і має забезпечити зручний доїзд для відвідувачів «Львівгазу».

Як розповів під час засідання комісії начальник управління транспорту і зв'язку Віктор Щир, запровадження маршрутів ініціювали депутати ЛМР Сергій Івах та Віталій Свіщов.

Проте, в управлінні транспорту сумніваються в тому, що маршрути будуть рентабельними. Відтак, протягом місяця на кожному з маршрутів курсуватимуть по дві маршрутки типу «Богдан» або «Еталон» комунального перевізника АТП-1.

Протягом цього часу перевізник та фахівці управління транспорту мають дослідити пасажиропотік, а після цього визначити, чи запроваджувати маршрути на постійній основі. Якщо маршрути продовжать роботу, їх затвердять рішенням виконавчого комітету ЛМР та присвоять їм постійні номери.

Експериментальні маршрути мають почати працювати в середині червня.

 

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!