На правах реклами

У Львові планують запровадити моніторинг якості роботи шкіл

2525 0
Сьогодні львівські школи не мають жодних критеріїв успішного функціонування. Тобто місто не визначає, якою має бути добра школа. Наразі є лише рейтинг за ЗНО, який абсолютно не відображає реальної картини: часто репетитори дітей працюють у інших закладах. Також у школі є важливими низка інших показників: безпека, якість харчування. Також у місті є так звані “елітні школи”, які популярні серед батьків, і депресивні, в яких обмаль учнів. Часто такі “ярлики” не мають під собою жодних реальних підстав, просто так склалося. Усе це призводить до хаотичного функціонування шкіл. Саме тому Українська Галицька Партія зараз активно працює над запуском нової системи управління школами.

Запровадження чітких та об’єктивних критеріїв успішного функціонування школи, серед яких, до прикладу, можуть бути кількість бажаючих навчатися, успішність учнів, результати ЗНО чи навчальних зрізів, рівень кваліфікації вчителів, якість організації харчування, ефективність використання приміщень, кількість залучених спонсорських коштів, безпека, чистота тощо, дозволить здійснювати щорічний моніторинг успішності шкіл міста.

“Чи потрібні такі критерії і якими вони мали б бути, нещодавно ми спитали у самих батьків львівських школярів. Електронна анкета всього за кільканадцять днів отримала десятки поширень в соцмережах, а заповнили її понад дві сотні осіб. Абсолютна більшість погоджуються з нами у тому, що критерії успішності, а відтак і щорічний моніторинг успішності шкіл, дуже потрібні. Щорічний моніторинг успішності школи, за визначеними критеріями та за активної участі батьків не лише надасть змогу львів’янам орієнтуватися в тому, яка школа є краща. Його результати мають сприяти виникненню здорової конкуренції між школами та можуть впливати на оплату праці директора і час його перебування на посаді”, - каже координатор освітньої робочої групи УГП Віталій Ляска.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!