У Львові планують збільшити кількість платних парковок

1920 0
Невдовзі у Львові кількість місць для паркування, за які доведеться заплатити, може зрости. Загалом йде мова про 63 місця на чотирьох вулицях Львова.
Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

Як розповів Tvoemisto.tv начальник відділу паркування ЛКП «Львівавтодор» Сергій Париляк, підприємство звернулося з листом до департаменту житлового господарства Львівської міської ради, щоб провести тендер на облаштування та обслуговування парковок на чотирьох вулицях. Мова йде про вул. Лесі Українки, Низький Замок, Театральну та Вірменську. Згідно ухвали Львівської міської ради № 120 «Про затвердження збору за місця для паркування транспортних засобів та плати за паркування транспортних засобів на території м. Львова» від 27 січня 2011 року, ці вулиці входять в перелік спеціальних земельних ділянок, визначених для забезпечення паркування транспортних засобів. Так, планується, що на вул. Лесі Українки буде 10 платних місць для паркування, вул. Низький Замок – 20, вул. Театральній – 25, вул. Вірменській – 18.

Читайте також: 50% водіїв у Львові не платять за паркування: як на це вплинути?

Однак для цього слід спочатку провести конкурс, щоб визначити підприємство, яке обслуговуватиме ці парковки.

Разом з тим планується, що вже найближчим часом вартість паркування в центральній частині міста зросте до 10 грн. Причиною цього, за словами Сергія Париляка, є постанова Кабінету Міністрів України № 258 від 2 березня 2010 року, згідно якої розрахунок вартості парковки у Львові становить 12,92 грн/год. Однак в ЛКП «Львівавтодор» вирішили обмежити цю цифру до 10 грн/год. Нагадаємо, що станом на січень 2016 року вартість паркування у Львові становить 4 грн/год в першій зоні, та 2 грн/год – в другій.

Читайте також: Олег Шмід: Вуличне паркування – найбільш неефективне використання простору міста

Таке здорожання Сергій Париляк пояснив тим, що при встановленні попередньої вартості в 4 грн/год паркувальники мали при собі апарат для оплати, вартість якого становила 600 грн. Згідно рішення Кабміну тепер платні парковки в Україні мають бути облаштовані паркоматами. Для прикладу, паркомат, в якому можна розрахуватися банківськими картками, коштує 115 тис. грн.

Читайте також: Чому у Львові немає підземного паркінгу на площі Петрушевича?

Однак щоб вартість паркування зросла, відповідне рішення мають прийняти депутати Львівської міської ради під час сесії. Поки що це питання розглядається на депутатських комісіях.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!