Глава ПЦУ Епіфаній освятив хрест під будівництво церкви на Сихові

6603 0
Зведення планують на території церкви святого рівноапостольного князя Володимира, що на проспекті Червоної Калини, 89.
Фото:www.google.com/maps

Фото:www.google.com/maps

Предстоятель ПЦУ, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній сьогодні, 12 вересня, освятив хрест під будівництво храму на Сихові. Зведення планують на території церкви святого рівноапостольного князя Володимира, що на проспекті Червоної Калини, 89. Про це йдеться у стрімі Tvoemisto.tv.

«Щойно ми спільно з вами звершили освячення цього хреста і місця під побудову майбутнього кафедрального собору. Для чого ми будуємо храми? Вони є особливим місцем в житті кожного християнина. Найперше тому, що маємо віру в Бога, по-друге, із вдячності Богові за все, що він звершує в нашому житті. Ми будуємо храм як особливе місце, яке святі отці називають часткою неба на землі.

Я переконаний, що спільними зусиллями, спільними молитвами ми досягнемо успіху. Потрібен, звичайно, час. Собори будують, перш за все, в душі, ви зберегли цей храм у власній душі, і це передалося надалі, щоби збудувати храм видимим, в якому, єднаючись в молитві, ми досягаємо успіху. Нехай Господь дає сили всім, хто буде долучатися до побудови. Кожен із нас може долучитися до його спорудження», – каже він.

Читайте також: Які храми Львова відреставрують цього року. Перелік

Глава ПЦУ пригадав історію, коли перебував із візитом в Івано-Франківську, зокрема в університеті Короля Данила, де його запитали: навіщо ви далі будуєте храми, невже ж недостатньо тих храмів, що є. На що він відповів: це – потреба громади, громада приймає рішення і, збираючи ресурси, будує храм.

Додамо, як з'ясувало Tvoemisto.tv у настоятеля храму святого рівноапостольного князя Володимира Олега Грициняка, проєкту наразі нема.

«Наступного року будемо вирішувати щодо будівництва. Поки що немає проєкту. Також ми судимося за землю з сусідньою громадою Московського патріархату. Це триває ще з 90-х років. Після візиту Блаженнійшого будемо налагоджувати діалог із містом. Можливо, шукатимемо спільне рішення із тією громадою», – додав він.

Читайте також: У храмі Климентія Папи у Львові відремонтують підпірну стінку

Окрім цього, за його словами, у парафії є сформована земельна ділянка, є рішення Львівської міської ради. Водночас у коментарі Tvoemisto.tv керівник департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко повідомив, що поки що до міста запиту щодо будівництва храму не надходило.

«На сьогодні до Львівської міської ради не надходило жодних документів, листів, прохань від керуючого Львівсько-Сокальською єпархією Владики Димитрія стосовно будівництва на цій території. Якщо там щось в майбутньому і будуватимуть, то виключно за нормами чинного законодавства і за результатами всеукраїнського архітектурного конкурсу Сьогодні на цій території є сформована релігійна громада пам’яті святого Володимира Великого», – говорить Євген Бойко.

Він додає, що знає про конфлікт за територію між двома релігійними громадами, і розповідає, що у 90-тих роках, коли відбувся поділ і відновлення руху автокефалії, більша громада, що стала Православною церквою Київського патріархату, за собою зберегла храм. А інша громада – Українська Православна церква у єдності з Московським патріархатом не погодилася з рішенням настоятеля і збудувала поруч капличку.

Територія, де планують звести кафедральний Собор Львівсько-Сокальської єпархії, розташована неподалік від церкви Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, що на майдані святого Івана Павла ІІ, 1.

Вікторія Савіцька, Володимир Караїм


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!