У Львові планують збудувати нову вулицю, а також продовжити Суботівську

10484 0
Фінансування цих проєктів пропонуватимуть внести у бюджет розвитку на 2021 рік.

У Львові планують збудувати нову вулицю, яка з’єднає вулиці Творчу і Пластову, а також розвантажить район вулиці Богдана Хмельницького. Також цього року планують реконструювати вулицю Залізничну і продовжити Суботівську, аби з’єднати Рясне і Левандівку. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

Читайте також: У Львові планують добудувати вулицю Луганську, що має стати частиною середнього транспортного кільця

Проєкт будівництва нової вулиці, яка з’єднає вулиці Творчу і Пластову,від ЛКП «Інститут просторового розвитку», зі слів Олександра Одинця, коштував близько мільйона гривень. Втілити його досить складно і дорого, але управління пропонуватиме внести його у бюджет розвитку. 

«Проєкт розроблений, він є досить складним. Ми будуємо вулицю на місці, де її не було раніше. Це нове сполучення буде досить коштовним. Проєкт проходить державну експертизу, тому ще не можу точно сказати вартість. Він передбачає винесення і підсилення магістрального колектору, теплових мереж, електричних. Буде мати значення пріоритетність, але цей проєкт потрібен», – каже Олександр Одинець.

Нова вулиця, як каже керівник ЛКП «Інституту просторового розвитку» Олег Шмід, має розвантажити трафік у цьому районі.

«Це дозволить частині транспортного потоку оминути проблемне перехрестя Липинського  Хмельницького Кукурудзяна і виїхати на Хмельницького неподалік вулиці Грінченка», – пояснює він, у пості на своїй сторінці у Фейсбук.

Чи вдасться втілити проєкт, залежатиме від фінансування. Зі слів Олександра Одинця, усі вулиці, на реконструкцію яких уже виготовили проєктно-кошторисні документації, пропонуватимуть до втілення на цей рік.

«Плануємо продовжити вулицю Суботівську, яка з’єднає Рясне і Левандівку. Хочемо активно взятися за вулицю Залізничну, вона також має стати важливою артерією, щоправда ще немає остаточного проєкту», – говорить він.

Читайте також: У Львові погодили будівництво нової вулиці на Левандівці. Схема

Нагадаємо, у Львові планують викупити 42 земельні ділянки, аби продовжити будівництво проєктованої вулиці Ряшівської. Для цього у міському бюджеті Львова на 2021 рік потрібно передбачити понад 10 млн грн.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!