Політична реклама

Тролейбуси біля ЛНУ Франка можуть пустити під землею

1618 0
Австрійська компанія готує для Львова інвестиційну пропозицію для будівництва підземного паркінгу на вулиці Університетській навпроти ЛНУ ім. І. Франка. У рамках одного з проектів паркінгу розглядають можливість пустити під землею рух транспорту, зокрема тролейбусів.

Як повідомив tvoemisto.tv заступник начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Сергій Журбенко, на вул. Університетській планується будівництво багатоповерхового підземного паркінгу. Якщо все піде за планом, до кінця цього року буде оголошений конкурс на визначення інвестора.

«Готується зараз інвестиційна пропозиція для реалізації підземного паркінку. Місто за свої кошти будувати не буде, але створить усі необхідні умови для інвестора. Є австрійська фірма, яка взялася підготувати інвестиційну пропозицію. Наразі це тільки пропозиція», - розповів Сергій Журбенко.

За його словами, є декілька варіантів проекту, один з них передбачає, що тролейбуси їхатимуть під землею.

«Біля університету, зверху над паркінгом, буде зона відпочинку з фонтанчиками та лавочками. Все робиться для того, щоб зробити зону відпочинку кращою, а транспорт забрати під землю», - додав Сергій Журбенко.

Щодо самого паркінгу, він буде дво- або чотириповерховим. Двоповерховий паркінг будуватимуть рік, або трохи більше. Якщо ж вирішать будувати паркінг на чотири поверхи, це займе близько двох років.

Щодо ризиків, пов’язаних з пошуком інвестора, Сергій Журбенко додав, що вони пов’язані із чинним законодавством.

«Зараз закон не дозволяє притягнути до відповідальності власника машини, яка просто запаркована під знаком. Машина зупинилася з порушенням правил, водія немає, під’їжджає патруль ДАІ і нічого не може зробити», - пояснив він.

На думку Сергія Журбенка, для того, щоб інвестор гарантовано прийшов, потрібні такі зміни у законодавстів, які б дозволили ДАІ накладати штрафи на власників автомобілів.

«Це в Європі давним давно є. Це вже є навіть у Росії. Чомусь Україна в цьому питанні на задніх позиціях. Поки такі зміни не внесені, є певні ризики, що інвестор може не прийти», - підсумував Сергій Журбенко. 

Також, як повідомляло tvoemisto.tv, Львів не зможе виконати нові вимоги щодо паркування, які затвердила Верховна Рада.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!