У Львові планують збудувати тролейбусну лінію до нового аеропорту

3015 0
Тролейбусний маршрут №9 планують продовжити до нового терміналу аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького.
фото: lviv.vgorode.ua

фото: lviv.vgorode.ua

Рішення щодо продовження тролейбусного маршруту №9 прийматимуть на сесії Львівської міської ради 15 вересня. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив начальник міського управління транспорту та зв’язку Віктор Щир.

«Наразі готується проектно-кошторисна документація, — каже Віктор Щир. — Рішення про виділення коштів розглянуть на наступній сесії. Якщо депутати проголосують «за», то буде оголошений тендер на будівництво лінії».

Читайте також: А полякам тут комфортно? Чого бракує туристам у Львові

Роботи, за словами Володимира Щира, можуть розпочати вже наприкінці осені.  

Зараз тролейбус №9 курсує від головного корпусу Львівського університету ім. Франка до старого терміналу аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького.

Додамо, громадський діяч Андрій Павлишин під час дискусії «Львів туристичний. Як покращити інфраструктуру міста» зауважив, що збільшення рейсів до Львова не вирішує проблему пересування по місту. «До аеропорту їздить одна маршрутка, до тролейбуса треба «пиляти» ледве не кілометр пішки… Таксі біля аеропорту є монополізованим певними структурами і пропонує занадто дорогі послуги. Немає жодних інформаційних таблиць, де був би перелік англійською мовою інших, дешевших таксі. Тобто варто аналізувати проблему не лише доїзду до Львова, а й проїзду по Львову: не з точки зору VIP-туриста, а й масового туриста, який найбільше наповнює міський бюджет», – запропонував Андрій Павлишин.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!