У Львові розширять мережу відеоспостереження, долучать приватні камери

1955 0
На впровадження програми передбачили 1,5 мільйони гривень. Перші 8 місяців наступного року буде організаційна робота, згодом розпочнеться встановлення нових камер.
Фото: lvivpost.net

Фото: lvivpost.net

У Львові затвердили програму «Безпечне місто Львів», у межах якої місто у співфінансуванні з мешканцями планує встановити додаткові камери відеоспостереження, а також підключити до загальноміської системи зображення з приватних. Про це сьогодні, 23 грудня, під час засідання сесії Львівської міської ради зазначила співавторка ухвали депутатка міськради Уляна Пак.

Читайте також: Перевдягнений в жінку невідомий проник до львівської школи і чіплявся до дитини

«Цією програмою буде передбачаємо інвентаризацію тих камер, які встановлені на житлових будинках, також проведення промоції, щоби зображення з камер, що встановили приватним коштом, під’єднувати до міської системи відеоспостереження. Будемо працювати над освітленням і встановленням камер, де є така необхідність і де є запит мешканців, тому що це відбуватиметься у співфінансуванні 50% на 50%», – зазначила вона.

На впровадження програми передбачили 1,5 мільйони гривень. Перші 8 місяців буде організаційна робота, згодом розпочнеться встановлення нових камер.

Депутат Роман Дуда зазначив, що після того, як у мікрорайонах Рясне-1, Рясне-2 встановили майже 150 камер відеоспостереження, то за два роки їхньої роботи кількість злочинів знизилась на 30%.

Депутат Олекса Возняк запропонував правку до ухвали задля підвищення безпеки даних у системі.

Програма розрахована на 2022-2026 роки. Окрім заходів, що стосуються відеоспостереження, програма пропонує низку інших, які спрямовані на покращення безпеки у місті, зокрема й на дорогах. Підтримали цю програму 55 депутатів.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!