Політична реклама

У Львові побільшало хворих з кишковими інфекціями. Як запобігти цьому?

1132 0
У Львові зросла кількість хворих з гострими кишковими інфекціями. Так за перших три місяці 2014 року сумарна кількість гострих кишкових захворювань зросла в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 21,3%. Діти віком до 17 років становлять 60% від усіх хворих.

У Львівському міському управлінні Держсанепідслужби у Львівській області повідомляють, що це може бути наслідком вживання продуктів харчування, придбаних на стихійних ринках – у місцях несанкціонованої торгівлі або при вживанні продуктів, що пройшли недостатню термічну обробку: «Більшість спалахів виникає внаслідок недотримання санітарно-гігієнічних вимог, залучення носіїв кишкових інфекцій до приготування страв. А ще, це період відзначення масових урочистостей, мандрівок та подорожей, активного відпочинку на природі та біля річки, без дотримання правил гігієни. Збудниками кишкових інфекцій можуть бути різноманітні віруси, бактерії та їх токсини. Сприйнятливість людей до кишкових захворювань досить висока. Особливо часто вони спостерігаються у дітей, тому що в малят і захисні сили слабші, і гігієнічні навички ще недостатні», – пояснюють епідеміологи.

Щоб запобігти гострим кишковим захворюванням львів'янам нагадують прості санітарні правила:

1.Не купуйте продукти у невстановлених місцях торгівлі та на стихійних ринках.

2.Перед їжею і після відвідин громадського транспорту, туалету ретельно мийте руки з милом.

3.Перед вживанням свіжі овочі та фрукти слід ретельно мити і обдавати окропом.

4.Ретельно смажте (проварюйте) продукти, особливо м'ясо, птицю, яйця і морепродукти.
 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!