У Львові поблизу залізничного вокзалу встановлять мобільний госпіталь

1820 0
Медичний мініцентр надаватиме допомогу переселенцям.

Поблизу львівського головного залізничного вокзалу планують розгорнути центр надання медичної допомоги, де надаватимуть первинну допомогу великій групі осіб. Про це сьогодні під час брифінгу розповів заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Іван Собко.

Читайте також: «Приносьте їжу, бо це тільки початок». Як волонтери допомагають біженцям на вокзалі у Львові

За його словами, дехто з внутрішньо переміщених людей, які приїжджають на евакуаційних поїздах на львівський залізничний вокзал, потребують медико-психологічної допомоги.

«Кожного третього треба мало не взяти за руку, відвести, завезти, показати, розказати. Є люди, які потребують особистої та медичної допомоги та особливої допомоги», – каже Іван Собко.

Читайте також: Куди у Львові нести допомогу для військових та біженців. Локації, потреби

У невеликому медичному госпіталі, за потреби, можна буде провести оперативне втручання або інші медичні маніпуляції. Також на вокзалі чергуватимуть кілька карет швидкої допомоги та з десяток сімейних лікарів.

Нагадаємо, що зі 110 тисяч місць, які розгорнули у Львові та області, 92 тисячі зайняті. А це 80%. Лише за минулу добу Львівщина прийняла близько 10 тисяч людей. Частина з них залишилася, частина відбула за кордон.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!