На місці молокозаводу на Левандівці з'явиться житловий квартал

4010 1
На території, де зараз знаходиться молокозавод, автостоянка та АТП, побудують 30 будинків.
ФОТО: PROJETO-A.COM

ФОТО: PROJETO-A.COM

У Львові на території, обмеженій вулицями Кондратюка, Рудненською та Гніздовського, що на Левандівці, побудують новий житловий квартал. Про це йдеться у документах, представлених на громадське обговорення на сайті міської ради Львова.

Відомо, що на території у понад 4 з 10 гектарів побудують 30 будинків, поверховістю від 8 до 12 поверхів. Перший та другий поверхи житлових будинків по «зовнішньому периметру» використають для розміщення основних об’єктів обслуговування: магазинів, аптек тощо.

Також на території житлового комплексу облаштують підземні та наземні парковки на 900 автомобілів.

Майбутній житловий квартал розраховано приблизно на 3470 жителів.

Читайте також: На реставрацію Підгорецького замку збирають кошти. Як долучитися

Зараз на території майбутніх будинків знаходиться Львівський міський молочний завод, автостоянка Львівської обласної організації Всеукраїнської спілки автомобілістів, Львівське спеціалізоване АТП-1302 та котельня Львівського казенного експериментального підприємства засобів пересування і протезування.

Ці підприємства підлягають знесенню. Розрахунковий термін реалізації будівництва – 10 років, в тому числі 1-ша черга – 3-7 років. 

Як повідомляє zaxid.net, ініціатор забудови – Львівський міський молочний завод, що входить у групу компаній "Континіум". Одним із співвласників групи є львівський бізнесмен Петро Димінський. Молочний завод, що входить до групи компаній, раніше виробляв продукцію під торговою маркою "Комо", та у 2009-му році припинив свою роботу.

Керівником Львівського молочного заводу є Роман Турик, а кінцевий власник – Параскевас Захароуліс з Кіпру.


Читайте також:
28 Листопада, 2017 15:53
Юлія оооо, цікаво чи будуть заодно реконструювати розв`язку - з`їзд з Левандівського мосту (Городоцька-Сяйво) на вул.Рудненьку (і навпаки) ?? Бо там вже зараз в час-пік - 09:00-10:00, 18:00-19:00- досить затяжні затори...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!