У Львові почали «будувати» електронне місто

2465 1
У рамках ініціативи CityNext, учасником якої Львів є після підписання Меморандуму про взаєморозуміння з «Майкрософт Україна» у червні 2014 року, наше місто стало першим в Україні, яке запровадило рішення на хмарній платформі Microsoft Azure. Співробітництво передбачає впровадження низки електронних сервісів для мешканців, гостей міста та спеціалістів міської ради.

«Панель міста» буде об’єднувати та інтегрувати між собою всі сфери життєдіяльності міста для підвищення рівня якості життя мешканців. Наразі сервіс вже доступний для працівників міськради, однак наступним етапом стане відкриття його для всіх охочих − представників бізнесу, мешканців і гостей Львова.

Туризм є однією з пріоритетних галузей стратегічного розвитку Львова, тому першим етапом впровадження «електронного міста» міська рада обрала розробку електронного сервісу для  Центрів туристичної інформації. Така інновація дозволяє систематизувати та аналізувати інформацію щодо кількості та географії звернень відвідувачів до Центрів туристичної інформації, що значно пришвидшує та оптимізує їхню роботу. Таким чином реалізовано старт побудови «електронного міста»  та порталу відкритих даних. До кінця року «Панель міста» обіцяють запустити у відкритий доступ, тож усі охочі зможуть здійснювати швидкий та зручний пошук інформації в режимі реального часу та оперативно отримати зворотній зв'язок. Як результат – місто та бізнес зможуть ефективніше розвивати туристичну галузь, яка визначена одним із двох пріоритетних напрямків Львова через його великий туристичний потенціал.

Читайте також: Куди рухатися Львову: у місті стартує проект «Smart city»

«Сьогодні в Україні є гостра потреба у прозорій взаємодії влади з громадянами та бізнесом. Українці прагнуть бути задіяними у розбудові нової держави із сильною економікою, європейськими цінностями та високим рівнем життя. В центрі філософії Microsoft CityNext – задоволення потреб жителів міст через трансформацію міської інфраструктури за допомогою хмарних технологій. Електронне врядування на державному та місцевих рівнях забезпечить більш ефективну роботу влади і дозволить якісно обслуговувати громадян та бізнес через впровадження персоналізованих електронних сервісів. Microsoft має сучасні технології та глибоку експертизу і готова розвивати партнерство з містами», – сказала Надія Васильєва, генеральний директор компанії «Майкрософт Україна».

Тимофій Александронець, начальник управління міжвідомчої координації Львівської міської ради, серед переваг нової системи для міської влади, мешканців міста і представників бізнесу виділяє: економію бюджетних коштів,              економію часу, точність і зручність звітності, ефективну аналітика, повну відкритість статистики із Туристично-Інформаційних Центрів.

У співробітництві з «Майкрософт Україна», Львівська міська рада також працює над впровадженням інших електронних сервісів: «Геоінформаційна система» у хмарі, «Персональний кабінет мешканця» на базі Microsoft SharePoint та іншими. Найближчим часом у Львівській міській раді запрацює налагоджена система електронного документообігу, яка забезпечить більшу продуктивність праці співробітників та, за попередніми оцінками, заощаджуватиме близько 400 тис. грн щорічно, за рахунок мінімізації використання паперу.

Microsoft CityNext − це ініціатива для розвитку місцевого самоврядування українських міст. Серед завдань ініціативи CityNext в Україні − підвищення рівня прозорості влади, забезпечення ефективної відповіді місцевої влади на потреби жителів, оптимізація роботи структур місцевої влади, впровадження сучасних інструментів для прийняття управлінських рішень, посилення ефективності використання ресурсів. У центрі програми – потреби мешканця міста, співробітника адміністрації чи представника бізнесу. Реалізація ініціативи дозволить громадянам України, органам місцевого самоврядування та бізнесу впливати на майбутнє своїх міст.


Читайте також:
25 Березня, 2015 21:38
Юрій Це все добре, але Майкрософт нічого не робить безплтно. В інформації нічого не сказано скільки це коштуватиме місту. Крім того державна інформація буде знаходитись в руках закордонної фірми. У багатій Німеччині не користуються сервісами Майкрософт для даних задач з питань безпеки. Як правило використовуються безкоштовні продукти.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!