У Львові почали евакуйовувати покинуті авто. Фото. Інтерактивна мапа

14835 3
До кінця року планують евакуювати близько 70-ти машин.
Фото: Андрій Костюк

Фото: Андрій Костюк

Сьогодні, 12 листопада, у Львові почали евакуацію покинутих автомобілів. За даними ЛМР, таких авто у Львові є близько 70-ти. Їх планують евакуювати до кінця року. Про це під час брифінгу повідомив заступник міського голови Львова з житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

У ЛМР підрахували 67 адрес із покинутими авто. Евакуацією займається управління безпеки міста та муніципальна варта. Сьогодні евакуйовали перший автомобіль із вулиці Костя Левицького.

«Як тільки ми оголосили, що з понеділка почнемо забирати авто – то від мешканців почалися додаткові дзвінки, заяви, нам почали вказувати на автомобілі. Сьогодні плануємо забрати ще декілька авто – і до Нового року приберемо всі покинуті машини», – каже Сергій Бабак.

За його словами, причин, аби покинути своє авто може бути декілька: від’їзд власника за кордон, смерть власника чи байдужість. Чиновник запевнив, що у кожному випадку з власниками розбиратимуться окремо.

«Критеріїв є два: авто запарковане або покинуте з порушенням правил дорожнього руху, перешкоджає проїзду і порушує правила благоустрою, як покинуті авто на газонах, дитячих майданчиках та в парках» каже Сергій Бабак.

За покинуті авто також потрібно буде сплатити штраф. Як повідомив керівник управління безпеки міста Юрій Діль, порушники повинні будуть заплатити штраф за адміністративне правопорушення 255 грн, оплатити послуги евакуатора – 720 грн та сплатити кожен день перебування авто на штрафмайданчику, а це 144 грн за добу. Після тижня перебування авто на майданчику, доба коштуватиме 40 грн.

Чиновники попереджають, що автомобіль може бути на штрафмайданчику до року. Далі його чекатиме утилізація.

Андрій Костюк


Читайте також:
14 Листопада, 2018 16:24
Василь Чи можна придбати авто іншій особі
14 Листопада, 2018 16:23
Василь Чи можна придбати авто іншій особі
12 Листопада, 2018 19:14
Яр Это не законно. Да и кто то уехал на заработки, кого то посадили, кто то служит. А тут такой сюрприз. 8ка тоже денег стоит. Кто ж такую [***]ню поддерживает? Пенсионеры и нищие (которым все мешает и все не так)?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!