У Львові почали облаштовувати простір «щасливих людей» біля бібліотеки Стефаника

2902 0
Ще у 2015 році у Львові вирішили облаштувати простір пам’яті співака Андрія Кузьменка із гурту «Скрябін». Утім роботи вдалось розпочати лише у грудні цього року.
Фото з фейсбук сторінки Ігоря Зінкевича

Фото з фейсбук сторінки Ігоря Зінкевича

У Львові почали облаштовувати громадський простір «Місця щасливих людей» у пам’ять про Андрія Кузьменка. Наразі лише обгородили територію на площі поблизу бібліотеки імені Стефаника. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник голови Галицької райадміністрації Львова Роман Гавчак. 

Йдеться про площу Олекси Гасина, що на перетині вулиць Коперника і Стефаника. Там у 2015 році вирішили облаштувати простір пам’яті співака Андрія Кузьменка із гурту «Скрябін». Утім роботи вдалось розпочати лише у грудні цього року. Наступного року обіцяють завершити.

Читайте також: У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Що відомо про новий комплекс

«У нас є зекономлені кошти, оголосили тендер на всю суму. Об’єкт буде перехідний. Цього року проведемо першочергові роботи, загородимо, демонтуємо всі старі елементи, а наступного року продовжимо», – каже Роман Гавчак.

Загальна вартість робіт – 14 мільйонів 415 тисяч гривень. Цього року роботи виконають на 1,3 мільйони гривень.

Облаштовуватиме простір ТОВ «Вельт Капітал», цей підрядник досі ремонтує міст на вулиці Княгині Ольги, а також виконував роботи на вулиці Пекарській та на Чернівецькій.

На площі Гасина буде нове бетонне мощення, нове освітлення і лавки, а на металевих плитах будуть вірші Андрія Кузьменка. Основою проєкту стала ідея дизайнера з Дніпра Валерія Кузнєцова. Робочий проект розробив архітектор Юрій Столяров. Сквер перетинатимуть асиметричні тротуари, які, за задумом автора, мають символізувати пульс серця та активне життя загиблого музиканта. Ці хідники будуть викладені зі спеціальних плит, відлитих з бетону та із шорсткою поверхнею.

Нагадаємо, конкурс на найкращий проєкт із облаштування громадського простору «Місце щасливих людей» на площі Олекси Гасина (на перетині вулиць Стефаника та Коперника) оголосили у серпні 2015 року. Згідно з проектом, простір охоплюватиме кілька груп та зон, які матимуть різні функції: сцену для вуличних музикантів, лавочки, водні арт-об’єкти, пішохідну зону, зону схилу із місцями для сидінь, зону огороження побутових відходів, зону паркування велосипедів, зону арт-об’єкту «Нерв», урни, арт-об’єкти з дерева та металу, які символізуватимуть діяльність Андрія Кузьменка, підсвічені дерева.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!