У Львові почали прокладати тролейбусну лінію до нового аеропорту

1900 0
Як повідомив директор ЛКП «Львівелектротранс» Михайло Сидорович, до нового терміналу Львівського аеропорту імені Данила Галицького розпочали прокладати тролейбусну мережу.
фото: lviv.vgorode.ua

фото: lviv.vgorode.ua

«Розпочалися роботи з прокладання тролейбусної мережі до нового терміналу. Встановлюватимемо 15 опор, самі опори ще виготовляються. Зупинка тролейбуса буде біля центрального входу до терміналу, в другій смузі», –  розповів Михайло Сидорович, директор ЛКП «Львівелектротранс».

Згідно з документацією укладеного раніше договору, завершити будівництво лінії мають до 30 грудня. Протяжність нового маршруту буде складати 1.7 кілометра. Як відомо, це буде продовження тролейбусного маршруту №9, що зараз курсує від Львівського національного університету ім. Франка до старого терміналу аеропорту на вулиці Любінській.

Читайте також: А полякам тут комфортно? Чого бракує туристам у Львові

Додамо, громадський діяч Андрій Павлишин під час дискусії «Львів туристичний. Як покращити інфраструктуру міста» зауважив, що збільшення рейсів до Львова не вирішує проблему пересування по місту. «До аеропорту їздить одна маршрутка, до тролейбуса треба «пиляти» ледве не кілометр пішки… Таксі біля аеропорту є монополізованим певними структурами і пропонує занадто дорогі послуги. Немає жодних інформаційних таблиць, де був би перелік англійською мовою інших, дешевших таксі. Тобто варто аналізувати проблему не лише доїзду до Львова, а й проїзду по Львову: не з точки зору VIP-туриста, а й масового туриста, який найбільше наповнює міський бюджет», – запропонував Андрій Павлишин.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!